Magnetne šipke

Magnetni štapovi (MT)

Magnetni štapovi (MT)Magnetični štapovi prosjeka 25 i 30 mm opremljeni su veoma jakim neodimijskim NdFeB magnetima. Zavaljajući tome da je postignut veoma tanki zid zaštitne cevi rezultat magnetske sile na površini magnetske cevi je 6.300 i 8.900 G! Pomoću ovih magnetičnih štapova možete sami sastaviti bilo koji magnetični separator.

Proizvod je dostupna odmah za isporuku
Kupiti magnetne šipke

Ovaj proizvod usavršava i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis obavljaju naši stručno obučeni tehničari.

Prednosti

Magnetni štapoviMagnetični štapovi pomoću vijaka samo zašarafite za bilo koji nosač i tako stvorite magnetnu rešetku. Poboljšana verzija je kada namestite magnetične štapove još u nerđajuće cevi zbog njihovog čišćenja.Nakon sledećeg izvlačenja iz ovih cevi metali otpadaju – ali dođe do većeg gubitka magnetske snage.

 

Magneti za tekstilne filtere (MTF)

Uhvaćene nečistoće na metalnom štapuOvi magnetski separatori sadrže vrlo jake neodimijske magnete NdFeB i zahvaljujući tome je njihova separacija vrlo efektivna. Ovaj separator se ubacuje unutar tekstilnog filtera čime se  značajno povećava efektivnost filtracije i istovremeno se produžava životni vek tekstilnih filtera.

Sastav magnetnog separatora za tekstilne filtere

Ovaj magnetni separator se sastoji iz jedne ili dve magnetne šipke i nosača od nerđajućeg čelika u kom se šipke stavljene. Ceo ovaj uređaj se onda ubaci unutar tekstilnog filtera u obliku rukava. Time smo značajno pojednostavili fiksiranje magnetne šipke u nosaču od nerđajućeg čelika i zato nije neophodno nikakvo zašrafljivanje.

Sami tekstilni filteri obično zadržavaju nečistoće tek od veličine 20 μm. Naši magneti u tekstilnim filterima imaju overeno zadržavanje nečistoća od metala od 1,5 μm  i za to akreditaciju od strane laboratorije za ispitivanje

Prednosti magneta u tekstilnom filteru

  • Zadržavanje nečistoća od metala od veličine 1,5 μm
  • Produžavanje životnog veka tekstilnog filtera
  • Visoka efektivnost filtracije
  • Prilagođavanje Va3im zahtevima
  • Vrlo lako čišćenje zahvaljujući sjajnoj površini šipke
  • Bezbednosna prepreka između magnetnih šipki - snižavanje rizika od povređivanja

 

 

Proizvod je dostupna odmah za isporuku
Kupiti magnetne šipke

Ovaj proizvod usavršava i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis obavljaju naši stručno obučeni tehničari.

Upotreba magneta za industrijske fekstilne filtere

  • Ovaj magnetni uređaj smo uspešno instalirali na primer u prehrambenoj i mašinskoj industriji
  • Na osnovu naših iskustava je nosač od nerđajućeg čelika sa magnetnim šipkama dimenzionalno kompatibilan sa većinom tekstilnih filtera. U slučaju da koristite tekstilne filtere drugih dimenzija onda ćemo nosač od nerđajućeg čelika njima da prilagodimo.
  • Služi za povećanje efektivnosti separacije već postojećih tekstilnih filtera.
  • Magneti za tekstilne filtere u obliku rukava ćemo da Vam pozajmimo za svrhu probe.
 

Koje materijale ume da razdeljuje?

  • Vrlo sitne metalne nečistoće iz tečnosti.

Čišćenje magneta za filtere

Čišćenje magneta tekstilnih filteraMagnetne šipke proizvodimo u sjajnoj seriji što značajno olakšava njihovo čišćenje. Tome takođe pomažu i nemagnetni krajevi tih šipki i zato je lako skinutu metale sa šipki.

  1. Povlačenjem kruga izvadite klin iz otvora u magnetnoj šipci (klin je na opruzi, znači drži magnetnu šipku na željenom mestu)
  2. Magnetnu šipku izvadite iz klina sa donje strane nosača od nerđajućeg čelika. Sada možete da je bez problema očistite od zadržanih nečistoća.
  3. Čišćenje magneta tekstilnih filteraPovratna instalacija - nasadite magnetnu šipku na klin sa donje strane nosača od nerđajućeg čelika i onda povlačenjem kruga izvadite gornji klin i ubacite magnetnu šipku. Klin će upasti u pripremljen otvor na gornjoj strani magnetne šipke i šipka će biti osigurana u nosaču od nerđajućeg čelika.

Datoteke (fajlovi) za skidanje