Magnetni separator tečnih smesa sa automatskim čišćenjem

Magnetni separator za tekuće i lako propustljive smese - automatsko čišćenje Magnetični separator sa automatskim čišćenjem služi za hvatanje metalnih magnetičnih nečistoća u toku naime tečnih supstancija. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima, da ne dođe do zderanja magnetičnih nečistoća protokom tekućine. Radi se o neodimijski_NdFeB magneti koje imaju nekoliko puta veću magnetičnu indukciju (magnetičnu snagu) nego klasični, feritni magneti koje bi u tekućini čelične nečistoće ne zadržale.

Magnetni separator za tekuće i lako propustljive smese - automatsko čišćenje Standardno proizvodimo ulazni i izlazni promjer 50, 100, 150 i 250 mm. Magnetični separator je također moguće isporučiti u dvostrukoj izvedbi omotača za grejanje unutrašnjeg omotača (separacija npr. iz čokolade).

Svakom korisniku izlazimo u susret. Izradjujemo po vašim potrebama. Zatražite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod usavršava i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis obavljaju naši stručno obučeni tehničari.

Automatsko čišćenje separatora

Nakon puštanja automatskog procesa čišćenja u rad dođe do izbacivanja magnetskih jezgra iz nerđajućih cevi u gornje deo magnetičnog separatora, voda za ispiranje savršeno otkloni uhvaćene metalne nečistoće i ove su iz separatora ispuštene uz pomoć ventila u donjem delu. Pre puštanja procesa čišćenja u rad je moguće koristiti sledeći ventil kojim ispustite ostali materijal, koji ostane u telu magnetičnog separatora pre njegovog čišćenja.

Magnetični separator je podešavan pomoću pneumatskih elemenata FESTO i proces čišćenja je kontroliran pomoću programiranog automata PLC – SIEMENS.

Materijal protiče preko separatora

Separator hvata magnetne nečistoće

Zatvoreni bajpas

Materijal protiče preko obilaznice (bajpas)

Separator se čisti

Otvoreni bajpas

 

Separacijska posuda - dvostepena separacija iz tečnih smesa

Sekundarna separacija metalnih nečistoća odstranjenih protočnim separatorom sa automatskim čišćenjem.

Tok separacije u separacijskoj posudi

Magnetni separator sa automatskim čišćenjem odstranjuje metalne nečistoće iz tečnosti. U toku automatskog ciklusa čišćenja ove nečistoće se ispiru vodom ili drugim sredstvom po izboru. Ova tečnost za ispiranje se zajedno sa odstranjenim metalima ispušta u separacionu posudu (na slici - crveni dotok).

Šema separacijske posude

U gornjem delu separacione posude (crveno) se nalazi magnetni valjak. Preko ovog magnetnog valjka otiče tečnost za ispiranje u donji seo posude (zeleno). Magnetni valjak odstranjuje metale, a cilindar pritiskom iz njih istiskuju eventualne ostatke tečnosti. Zahvaljujući tome metali su skoro potpuno suvi i sakupljaju se u priloženoj posudi (siva posuda).

Velika prednost ovog tehničkog rešenja je to što se iz donjeg dela posude se tečnost za ispiranje ponovo upotrebljava za ispiranje separatora. To znači da se radi o zatvorenom ciklusu sa minimalnim gubicima tečnosti za ispiranje. Dopunjavanje, odnosno kompletna zamena tečnosti za ispiranje se vrši samo povremeno, što predstavlja štednju i smanjenje potrebe za drugu poslugu.

Gde upotrebiti separacijsku posudu?

Svude tamo gde nije moguće tečnost za ispiranje kontaminiranu odstranjenim metalnim nečistoćama ispuštati u kanalizaciju.

Svakom korisniku izlazimo u susret. Izradjujemo po vašim potrebama. Zatražite pismenim putem ponudu za separator

Ovaj proizvod usavršava i proizvodi naša kompanija. Montiranje i servis obavljaju naši stručno obučeni tehničari.

Prednosti separacijske posude

  • visoka efektivnost magnetne separacije
  • zatvoreni ciklus sekundarne separacije - separator se čisti stalno istom tečnošću za ispiranje (voda, ulje ili emulzija), što smanjuje gubitke. Tečnost se menja samo povremeno i to prema stepenu njenog prljanja i frekvencije čišćenja separatora.
  • mali troškovi za lividaciju odstranjenih nečistoća (likvidirate samo metalne nečistoće, nikako tečnost za ispiranje)
  • minimalno ekološko opterećenje
  • bez potrebe za poslugom – štednja radne snage
  • vrlo lako ćete primetiti koliko je metalnih nečistoća separatorom odstranjeno

 

 

Funkcija separacione posude

Suvi metali u separacionoj posudi

Magnetni valjak odstranjuje metale, a cilindar pritiskom iz njih istiskuje ostatke tečnosti.